Från högskolan till FindIT – träffa vår nya medarbetare

FindIT har fått förstärkning inom kommunikation. Den 21 januari anställdes Emma Berter för att arbeta i några av verksamhetens delprojekt. Med en bakgrund inom industrin och ett rykande färskt examensbevis från Högskolan i Gävle kommer Emma att sprida projektresultat och marknadsföra FindITs erbjudanden mot små och medelstora industriföretag.
 
Emma, berätta om dig själv – vem är du?
– Jag är en nybliven kommunikatör. Kommer precis från Högskolan i Gävle där jag studerat på kommunikationsprogrammet. Jag har en bakgrund inom industri, inom Sandvik-koncernen och har tidigare studerat marknadsföring, varpå ett flertal praktikperioder varit utomlands. Jag har tidigare jobbat med relationer företag – kund och med internkommunikation i ett flertal utvecklingsprojekt inom stålindustrin, säger Emma.

Vad är det som lockar med FindIT?
– Att det är en driven arbetsplats och miljö. Här finns det en vilja att hjälpa och i synnerhet små och medelstora företag inom industri. FindIT finns ju till för att hjälpa dem att utvecklas inom framförallt industriell IT och digitalisering. Sen jobbar vi regionalt, både i Gävleborg och Dalarna och att få jobba fysiskt nära de vi arbetar för tycker jag är roligt. Det är många som gynnas av FindITs uppdrag. Stärker vi konkurrenskraften hos små och medelstora industriföretag gynnas dem men också deras leverantörer och kunder samt kommuner och regioner. Jag ser fram emot de kommande utmaningarna och att få lära känna nätverket och branschen, säger Emma.

Vad blir ditt uppdrag på FindIT?
– Jag kommer att vara kommunikatör inom olika delprojekt, framförallt Kickstart Digitalisering, Kickstart GO och även ett delprojekt som heter Safe IOT. I Kickstart kommer jag först och främst jobba med marknadsföring gentemot de företag som skulle ha nytta av att coachas i digitalisering och sen i projektet Safe IOT kommer jag att jobba för att sprida resultaten och vad vi kommit fram till i projektet, säger Emma.

Vad drivs du av?
– Jag tycker om att se att andra i min omgivning lyckas, det mår jag bra av. Det är både privat och i arbetslivet. När min omgivning är kreativ inspireras jag. Annars tycker jag om att förmedla saker och se att den där lilla lampan tänds och att fler följer med, säger Emma.
 
Vad gör du när du inte är på jobbet?
– Jag umgås mycket med vänner och familj, gärna utomhusaktiviteter och det är oavsett väder. Under vintern åker jag gärna alpint och jag reser gärna till ställen där större kultuskillnader från Sverige finns. 
 
Vi hälsar Emma varmt välkommen till FindIT.


Emma Berter
Kommunikatör - delprojekt
(KickStart och Safe IOT)
026 - 24 06 64
070 - 823 43 41
emma.berter@sandviken.se