Har du en idé gjord av stål?Innovationstävling för att hitta framtidens stål-id
SSAB och Sandvik Materials Technology gör en gemensam insats för att hitta framtidens bästa idéer för hur stålprodukter ska kunna spåras genom hela sin livscykel. FindIT har varit med och formulerat tävlingen och är en del i projektet.

Idag, 20 september 2018, lanseras SmartSteel Innovation Challenge, ett initiativ från SSAB och Sandvik Materials Technology som syftar till att hitta nya och spännande idéer om hur stål kan id-märkas. Med unika ”fingeravtryck” på varje stålprodukt öppnas nya möjligheter att till exempel spåra den genom hela dess livscykel. Frågan är bara hur lösningen ser ut. Är den digital, AI-relaterad, består av kemikalier eller är lösningen mekanisk?

Både stora och små företag och forskargrupper är nu välkomna att delta i SmartSteel Innovation Challenge. Vinnaren får chansen att utveckla just sin idé i tillsammans med SSAB och Sandvik Materials Technology, med tillgång till båda företagens stora kunskapsbas och internationella kundnätverk.

SmartSteel Innovation Challenge är en del i SmartSteel-projektet som är knutet till PiiA, Sveriges strategiska innovationsprogram som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Vill du veta mer? Besök SSAB

Är du redo att anta utmaningen? Anmäl dig här

Bild hämtad här.
Tävlingsprocessen.